به گزارش روز یکشنبه مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، محسن کوشش تبار ، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور در این نشست اقتصاد را شالوده اصلی اقتدار و امنیت کشور برشمرد و اظهار داشت که وزارت کشور در همین راستا، طرح توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی را با هدف اصلاح ساختار حکمرانی اقتصادی و توسعه جوامع محلی طراحی و اجرا نموده است.
وی افزود: این طرح که با همکاری همه دستگاههای اجرایی و تشکلهای بخش خصوصی در حال اجرا میباشد، پیشرفت قابل توجهی داشته است. یکی از زنجیرههای ارزش راهبردی که در چهارمین جلسه شورای ملی طرح به تصویب رسید، زنجیره ارزش خرما است.
در ادامه این نشست، مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی، ضمن تأکید بر اهمیت راهبردی توسعه زنجیره ارزش خرما، اقدامات این دفتر را برای تدوین نقشه راه توسعه زنجیره ارزش خرما تبیین کرد و پس از آن، نمایندگان سایر دستگاههای اجرایی و تشکلهای بخش خصوصی، به بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود پرداختند.
همچنین راهبر طرح توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی در استان بوشهر گزارشی را درخصوص وضعیت زنجیره ارزش خرما و راهکارهای توسعه این زنجیره ارزش در کشور ارائه داد.
کوششتبار در ادامه با اشاره به جایگاه ممتاز ایران در تولید خرما، اظهار داشت که ظرفیتهای زیادی برای تولید و فرآوری خرما در کشور وجود دارد و با توسعه زنجیره ارزش این محصول، دستیابی به چشمانداز یک میلیارد دلاری صادرات خرما ممکن خواهد بود.
معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه با توسعه صنایع فرآوری خرما، انتظار دستیابی به صادرات بیشتر هم وجود دارد، تدوین یک نقشه راه توسعه که درآن، برنامههای عملیاتی برای هر یک از دستگاهها در فواصل زمانی، مشخص شده باشد را لازمه توسعه این زنجیره ارزش برشمرد و همه دستگاههای اجرایی و تشکلهای بخش خصوصی را به مشارکت در تدوین این نقشه راه فراخواند.
در این جلسه مقرر شد نقشه راه مذکور توسط کمیته مربوطه تدوین و به دبیرخانه ملی طرح ارائه شود.
نظر شما